Hus og have

OPSKRIFTER

Najas cookies


Smager helt som dem man får på café rundt omring i Aalborg. Lækre, sprøde og alligevel bløde på den helt rigtige måde.

150 g chokolade

1 æg
150 g mel
1 dl havregryn
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver
100 g sukker
120 g smør
100 g farin
½ tsk. salt

Smør, sukker og farin røres godt sammen. Rør æg i. Hak chokoladen groft.
Smelt halvdelen af chokoladen. Rør den smeltede chokolade i dejen og tilsæt de tørre ingredienser.
Tilsæt den anden halvdel af chokoladen til sidst.

Dejen formes (den er meget klistret, så det kan være lidt svært. Jeg plejer at lægge dejen i en pølse på bagepapir, ruller bagepapir omkring dejen og former det. Derefter skærer jeg det i skiver og lægger det på en bageplade - med god afstand - da de flyder meget ud.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min. De skal være gylne og stadig være ret bløde når man tager dem ud. De bliver lidt hårdere når de køler af. Hvis man gerne vil have dem hårde, så bager man dem bare lidt mere - men pas på de ikke bliver alt for mørke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar