Hus og have

søndag den 1. juli 2012

Siden sidst

Det er ved at være længe siden der er sket noget hér på bloggen, men I får lige en lille update...

Dette er en pelargonia (ukendt navn), jeg fik af Hanne (min svigermor) for et par år siden. Den har stået i vindueskarmen indtil nu, men mange har sagt at de nok ville gro bedre udenfor, så den blev plantet ud i en nyindkøbt potte.



Nu efter 3-4 uger ser den sådan ud. Bladene er blevet røde, nogle er faldet af og andre kommet til, men den blomstrer stadig, så mon ikke det med bladene blot er fordi den nu skal vænne sig til at være ude i blæst, regn og rusk? - Hvorfor mon bladene bliver røde af at blive plantet ud?


Dette er den storkenæb vi har taget med fra Klokkerholm. Den er flot når den springer ud synes vi. Blomsterne står længe, men er desværre ikke gode at plukke til en vase.



Da vi ryddede ukrudt væk langs hegnet fandt vi en masse jordbærplanter, som blev plantet i denne zinkbalje. (Er lidt misundelig på min kollega, som fandt en i lille udgave af zinkbaljen langt nede under græsplænen, da de gravede ud til et orangeri. Mon man kan finde en på et loppemarked engang?!)


Nu ser planterne sådan ud - planterne er store, kraftige og .....de burde måske være plantet ud igen, men vi er ikke færdige med haven endnu, så de bliver stående hér i år.


Der er  bær på planterne. Et enkelt er ved at blive rødt, men der er også stadig mange grøn/gule, så måske vi kan spise jordbær af egen avl i år :0) - hvis altså vi når det inden fuglene gør det.


Endelig skete det - vi fik sat vores nye havemøbler ud og så skulle grillen jo også lige samles.




 Det færdige resultat - det ser da meget hyggeligt ud synes vi, nu mangler vi blot lidt bedre vejr, så vi rigtigt kan nyde det!


Vi har passet Emilie og William her i weekenden. I går blev de afleveret af disse to eventyrer.... dét var vi nødt til at tage et billede af.



Det første William gjorde var at kravle op i vores kastanjetræ - selvfølgelig - for han kravler altid i træerne...:0)

4 kommentarer:

  1. Hej Helle. Jeg ved godt, hvad din pelargonie hedder, men husker det ikke lige nu. Jeg skriver navnet til dig senere. Jeg tror, den får mørkere blade fordi den er ude i solen og det kan den altså faktisk godt lide! Jeg har også en anden slags pelargonie, der får mørkere blade, når den kommer ud og det er ikke fordi de ikke trives. De reagerer bare på de direkte solstråler. Fin zinkbalje med jordbær, tænk at de kan gro deri. Hvor er det lækkert, at I får jordbær fra haven. Din blå storkenæb er meget smuk. Den kan jeg godt forstå, at I tog et stykke med af. Det ser godt ud på terrassen.

    SvarSlet
  2. Det med at den får røde blade har jeg også tolket som at den trives og har fået solstråler udenfor. Vi har faktisk plukket det første første bær i dag... og der er flere på vej. De smager godt, men er ikke så saftige (måske fordi de kun får det vand de kan suge når det regner).
    Du må jo sige til, hvis du får lyst til den blå storkenæb, den kan jo med fordel deles ud af har vi fundet ud af ;0)

    SvarSlet
  3. Hej Helle. Din pelargonie hedder Vancouver Centennial og jeg har lavet et planteskilt til dig, som jeg kan tage med på arbejde,når ferien er slut!
    Tak for det med storkenæb, men jeg tror jeg takker nej tak, da den har en "forkert" farve.

    SvarSlet
  4. Hejsa. Det lyder spandende at den nu har fået et navn...... Vil straks slå den op på nettet og læse lidt mere om den. Glæder mig til at se skiltet du har lavet og TAK for hjælpen med navnet:)

    SvarSlet