Hus og have

mandag den 22. oktober 2012

Så starter vi på byggeriet....


For et stykke tid siden blev der taget mål til vores carport/skur. Det blev også endelig fastlagt præcis hvor der skulle bygges.

Vi har planlagt, at det skal være sådan at traileren lige præcis kan komme ind bagved, så den ikke skal stå i "forhaven" altid. (Det synes vi nemlig ikke ser så hyggeligt og pænt ud). Lidt svært at få til at passe, idet indkørslen skråner, men mon ikke det lykkes.


Og så skulle der også lige "landmåles".... og hvem har selvfølgelig udstyret til dén slags... ja, nemlig Far!


Min onkel Johan har været så flink, at han har fået tillbud til os og sørget for, at vi har fået materialerne leveret fra Nibe tømmerhandel i tirsdags (Mon ikke det koster os et par flasker rødvin...). Vi fik bl.a. stolper, klinkbeklædning, remme, vinkelbeslag, bolte, etc. Noget af træet er trykimpræneret og andet ubehandlet, vi er derfor nødt til at male det ubehandlede med en trykimpræneret farve, både for at beskytte træet og for at det skal passe til det andet.


Mor og Far kom forbi i går. De havde læsset traileren med diverse hjælpemidler, bukke, hejseværk/talje og meget, meget, meget mere, som vi skal bruge under byggeriet.

22.10.2012 - 1. spadestik
Vi har begge været på arbejde i dag og var først hjemme kl. 15, men Mor og Far kom i løbet af formiddagen og så gik det ellers slag i slag. Far tog det første spadestik.

Da hullet var stort nok - blev den første cementsokkel sat i jorden. Far havde taget metalbukke og et hejseværk/talje med, så han ikke skulle løfte det hele på plads. Ret smart teknik.


Mor har været med hele dagen for at hjælpe Far. Det er nemmest at være to når alle målene skal passe og når carport/skur skal være i vinkel.
Det var stort at se tre af soklerne sat i jorden, da vi kom hjem - det gør det nemmere at se hvor stort byggeriet bliver. Palle hjalp til da vi nåede hjem fra arbejde.


 
Alt skal være i vinkel, soklerne skal stå lige højt, lige langt fra hinanden etc., så der blev taget mål på tværs,

 
 
på langs

og på kryds.

Til sidst passer det hele og de første fire cementsokler er sat i jorden. Nu mangler vi fire - en på hver langside, som er til stolper midt i byggeriet - og to til døren ind til skuret.

En herlig dag! Spændt på hvad der venter i morgen, når vi kommer hjem fra arbejde......



2 kommentarer:

  1. Hej Helle. Ja, det er spændende og sikke flittig din mor og far er. Det må være dejligt at komme hjem og se, hvad der er sket i dagens løb. Det lader da til at I allesammen har lidt håndværkergen, så det bliver nok udført fuldstændig korrekt! Ingen slinger i valsen her. Jeg glæder mig til at følge byggeriet!

    SvarSlet
  2. Det er rigtigt spændende - men glæder mig også til næste uge med ferie, så man rigtig kan følge det trin for trin.
    Men ja, intet bliver overladt til tilfældigheder - kun til smedens håndværk :-D

    SvarSlet