Hus og have

søndag den 4. november 2012

Hygge og den første klinkbeklædning...

Vi startede med morgenkaffe i dag. Mor og Far havde medbragt rundstykker.....og kage.
Mor, hendes veninde Lis, og jeg har været på tur til Stakladen i Vodskov (på Halsvejen ved Rærup), de havde nemlig 20% rabat torsdag - søndag.



De har mange spændende ting. Brugskunst, planter, krukker, kander, potter, lysestager og meget, meget mere. Helt klart et besøg værd! Fik da også købt et par planter, lidt sten til dekoration, en potte, to røde kræmmerhus til julens hygge og to små fyrfads lanterner :o)

Byggeriet
Igen i dag er der blevet lagt fliser på plads, de blev skåret til i går. Der blev også sat en eternitplanke på. Træskelettet, ind mod hækken, blev gjort færdig.
Da dette var gjort, tog de hul på at sætte beklædning på. Først skulle der sættes vindpap op.
 
Det var ikke den nemmeste side de startede på, da der er ikke så meget plads mellem  skuret og hækken.


For at få vindpappet til at sidde fast, brugte de en clipsemaskine.


Da de havde fået pap på, satte de den første klinkbeklædning på. Herligt at de er nået så langt!


Det var ikke helt let at komme til at banke søm i.

 
Klinkbeklædningen skal saves til og Far har medbragt en stor rundsav til dette. Han har også en dovenknægt (jo, jo, man lærer mange nye ord under byggeriet), som er en "forlænget arm".


For at være sikker på at klinkbeklædningen ikke flækker, når der slås søm i, så har Far og Palle lavet en model, som der bores huller efter. Hullerne er udmålt efter, hvor reglarne sidder, så der er noget at sætte beklædningen fast i.


Smart at lave en model, som kan genbruges frem for at skulle måle ud hver gang.


I morgen skal vi så begynde på arbejde igen, efter 1 uges ferie. Det bliver hårdt at komme i gang igen, og skulle hjem og arbejde videre hjemme bagefter. Men det er jo heldigvis kun for en periode, så det går nok. Vi har jo prøvet det før, da vi istandsatte noget af huset tidligere på året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar